Op bezoek bij de boeren

Afgelopen vrijdag 15 juli brachten waarnemend burgemeester Erik van Heijningen en wethouder Jan Leendert van den Heuvel in gezelschap van Jeannette Baljeu en Meindert Stolk van de provincie Zuid-Holland en burgemeester Robbert-Jan Duijn van de gemeente Nieuwkoop een bezoek aan boeren in onze omgeving.

Ook in het Groene Hart maken veel boeren zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf na de publicatie van de stikstofplannen door het kabinet. Een veel gehoord verwijt daarbij is dat de plannen zijn gemaakt ‘aan de tekentafel in Den Haag’, terwijl vooral de agrarische sector in de afgelopen jaren veel maatregelen heeft genomen om de stikstofuitsoot naar beneden te brengen. Ook is het gevoel dat er niet of nauwelijks geluisterd wordt naar alternatieve oplossingen, vaak ontwikkeld door of op initiatief van deze sector.

Vandaar het bezoek van de lokale en provinciale beleidsmakers aan de bedrijven. De boeren maakten gebruik van de gelegenheid om uit een te zetten hoe hoe moderne technologische ontwikkelingen kunnen helpen bij het oplossen van het stikstofprobleem.

Bron foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter