Thomashuis in Reeuwijk drie dagen lang filmset


Het Thomashuis in Reeuwijk is drie dagen lang ‘uitgeleend’ aan Dutch Mountain Film die er een telefilm opneemt voor BNNVARA. Het verhaal speelt rondom een doof tienermeisje, gespeeld door de 13-jarige Mae van de Loo, die samen met een vriendinnetje besluit op roadtrip te gaan naar haar eveneens dove oma in Parijs.

Hoofdrolspeelster Mae van de Loo aan het werk op de set


Een bijzonder project. Niet alleen omdat er ieder jaar slechts 7 a 8 telefilms voor de publieke omroep worden gemaakt, maar ook omdat het de eerste Nederlandse film is, waar de hoofdrolspelers en een groot deel van de andere acteurs ook echt een lichamelijk beperking hebben. In dit geval doof. Natuurlijk komt het vaker voor dat een personage in een film of serie te maken heeft met een lichamelijke beperking, maar doorgaans worden deze rollen vervult door acteurs of actrice die dit ‘slechts spelen’. Op de set zijn dan ook verschillende doventolken aanwezig om de crew te begeleiden.

De regie is in handen van de Nederlandse regisseuse Nicole van Kilsdonk, die in 2007 een Gouden Kalf won met haar teleserie Deining in de categorie Beste TV-drama. Het is de bedoeling dan de telefilm waarvan de werktitel ‘het mooiste liedje dat je ooit hebt gezien’ rond de feestdagen wordt uitgezonden op NPO3. Na de opname in Reeuwijk worden onder meer in Rotterdam, Brussel/Leuven en natuurlijk Parijs opnames gemaakt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter