Operabus Carmen, reserveer nu uw kaarten!

Op dinsdag 20 september gaat de Operabus naar de prachtige opera ‘Carmen’ in de Stopera van Amsterdam, waarin de kern van de Spaanse ziel centraal staat. Deze reis wordt georganiseerd door het Evertshuis. In verband met het op tijd reserveren van de beste plaatsen kunnen kaarten tot uiterlijk 9 augustus besteld worden.

Het verhaal van Carmen, verleidster en femme fatale bij uitstek, is bij vele opera- en muziekliefhebbers bekend. Ze is het toonbeeld van zuiders exotisme. Carmen is geschreven in 1875 door de Franse componist Georges Bizet (1838-1875). Het is een baanbrekende opera over de uitdagende zigeunervrouw Carmen en het gevaarlijke spel van de liefde. Het verhaal speelt zich af in het Spaanse Sevilla. 

Voor mensen die nog nooit een opera in de nationale Opera & Ballet in Amsterdam (Stopera) hebben gezien, is dit een unieke kans om kennis te maken met het mooie gebouw aan de Amstel. De opera ‘Carmen’ is zeer geschikt voor een beginnende operabezoeker door het spannende verhaal en de prachtige, herkenbare muziek. Voor de ervaren bezoeker is het zeer interessant vanwege de nieuwe enscenering door  regisseur Robert Carsen. Weg van alle clichés zet hij met zijn enscenering een Carmen neer waarin niet de kitsch, maar de kern van de Spaanse ziel centraal staat.

Foto: Carmen van George Bizet

De Operabus staat om 16.00 uur klaar op de parkeerplaats bij Zalencentrum De Brug in Reeuwijk en vertrekt daar om 16.15 uur. Bij de parkeerplaats van NS-Station Bodegraven vertrekt de bus om 16.30 uur. Bezoekers worden vóór de ingang gebracht en operaliefhebber Rob Kraaipoel maakt u wegwijs in de Stopera. De boventiteling in het Nederlands is goed te volgen. De voorstelling begint om 19.00 uur. Entreeprijzen zijn inclusief busreis en zijn € 76,00 (5e rang) of € 103,00 (4e rang).

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten (vóór 9 augustus) ga naar  www.evertshuis.nl/operabus-amsterdam-carmen

Praktische informatie
Datum: dinsdag 20 sept 2022
Operabus Amsterdam – Carmen
Vertrek: 16.15 uur Zalencentrum De Brug Reeuwijk / 16.30 uur NS station Bodegraven 
Entree: 5e rang € 76,00 / 4e rang € 103,00

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter