Maak kunst over ons hoofdkwartier 1672 – 2022

Vanaf september laten kunstenaars in het Groene (H)artHuys in Bodegraven en het Wierickehuis in Nieuwerbrug hun werk zien, dat is geïnspireerd op het prinselijke hoofdkwartier bij Bodegraven. Doe ook mee.

In het Rampjaar 1672 werd het Franse leger tegengehouden door de Oude Hollandse Waterlinie. Het hoofdkwartier lag dat jaar bij Bodegraven, met daar omheen het legerkamp van prins Willem III van Oranje. Bij Nieuwerbrug lagen op dat moment drie schansen.

Nadat de Fransen de bevroren waterlinie overstaken, is Bodegraven met de grond gelijk gemaakt. Deze gebeurtenis gaf het dorp Europese bekendheid. Fort Wierickerschans werd het jaar er op aangelegd om herhaling te voorkomen.

In 2022 zullen we met verschillende activiteiten stil staan bij het 350 jarig jubileum van deze belangrijke plek.

In het Groene (H)artHuys en het Wierickehuis zullen vanaf 1 september kunstwerken te zien zijn, geïnspireerd op het thema. Laat je inspireren door ons hoofdkwartier, of toon bestaand werk dat hier goed bij past. Geef je dan op via  info@kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl.

Op 24 augustus moet je werk beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op  www.hoofdkwartier1672.nl/kunst/

Willem III aan de Waterlinie, Kunstenaar George de Wrede

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter