Noodverordening van kracht rondom distributiecentrum Woerden

Tot twee keer toe blokkeerden tientallen agrariërs deze week de toegang tot het distributiecentrum in Woerden. Burgemeester Victor Molkenboer heeft daarom vandaag een noodverordening afgekondigd voor het gebied rondom het distributiecentrum. Dit om te voorkomen dat er opnieuw blokkades plaatsvinden.

Blokkeren mag niet
De blokkades veroorzaken overlast in de omgeving. Met hun voertuigen zorgen de boeren ervoor dat hulpdiensten er niet door kunnen, nooduitgangen geblokkeerd zijn en bedrijven niet toegankelijk zijn. Ook kunnen onveilige situaties in het verkeer ontstaan omdat er op de toegangswegen een opstopping ontstaat van vrachtwagens die het bedrijventerrein willen bereiken.  

Burgemeester Victor Molkenboer: “De boeren maken zich zorgen over hun toekomst. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ze willen gehoord worden. Ze mogen demonstreren. Blokkeren mag niet. Over die grens gaan ze nu steeds heen. Daarom geldt de noodverordening. Dat betekent niet dat we doof zijn voor het verhaal van de boeren. We blijven graag met ze in gesprek en ik hoop dat andere overheden en organisaties, zoals distributiebedrijven, dat ook doen. We moeten hier samen uit zien te komen.” 

Protesteren mag wel
Zolang de noodverordening geldt is het hele bedrijventerrein Polanen verboden gebied voor betogers die de openbare orde willen verstoren. Ook mogen landbouwvoertuigen het bedrijventerrein niet op. Demonstranten zijn welkom als ze zich van te voren aanmelden en op een aangewezen plaats gaan staan.

De noodverordening geldt voor de toegangswegen naar het bedrijventerrein Polanen en het gebied tussen de Noordzee, Oostzee, Middellandse Zee en Botnische Golf.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter