Japanse duizendknoop onder hoogspanning

Door • Digitale Bodegraafse Krant 

De gemeente heeft een nieuwe manier gevonden om onkruid te lijf te gaan. Niet met chemische bestrijdingsmiddelen, maar de Japanse duizendknoop wordt bewerkt met elektriciteit.

De laatste jaren neemt komen we steeds meer invasieve exoten tegen in ons landschap. Dat zijn planten die van nature niet in Nederland voorkomen, maar zich er toch thuis voelen. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden zoals bacteriën, schimmels, insecten en concurrerende plantensoorten, kunnen ze zich hier snel vermeerderen. Ze kunnen daarmee schadelijk worden voor onze natuur. De Japanse duizendknoop is zo’n invasieve exoot.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een nieuwe manier gevonden in de strijd tegen dit onkruid. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet aan de orde, maar er wordt gewerkt met elektriciteit onder hoog voltage. Met een nieuw apparaat wordt er 5000 volt door de stengels gejaagd. Deze methode is nu voor het eerst toegepast en bevalt vooralsnog goed. In september volgt de tweede ronde!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter