Proud to present: All that Music met Leo Dijkmans

Jazz met Jo Kloprogge – Deel 1

Wie kent hem niet. Kunstliefhebber en muziekkenner Leo Dijkmans. Na vele jaren een vooraanstaande rol te hebben gehad in het culturele leven van onze gemeente pakt Dijkmans de uitdaging op om aan de slag te gaan met een wervelende serie podcasts, waarin alle muziekgenres de revue gaan passeren. In gesprek met een inwoner of vooral iemand die Leo erg leuk vindt wordt uitgebreid ingegaan op de persoonlijke muziekkeuze van zijn gast. Wat spreekt haar of hem aan in deze stijl en wat mogen we daaruit vooral niet missen om op de hoogte te zijn.

In de eerst twee afleveringen van ‘All that Music’ knoopt Leo het gesprek aan met Jo Kloprogge en dan gaat het natuurlijk over Jazz.

Jazz
De jazzmuziek staat vooral bekend als muziekstijl gebaseerd op improvisatie. Ontstaan binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap in New Orleans. In de begin jaren werd Jazz bepaald niet geaccepteerd door het grote publiek. De muziek werd vooral geassocieerd met losse zeden en een lage sociale status. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd Jazz in Nederland gezien als vooral de favo music van het liberale denkgoed, kortom de VVD-er, compleet met plooirok, Volvo, parelketting en donkerbruine labrador.

Maar die tijd is gelukkig voorbij. Jazz is weer helemaal terug en schittert van hotjazz tot fusionjazz.
Jo Kloprogge weet er alles van en Leo vraagt hem het hemd van het lijf.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter