Collectanten in Bodegraven-Reeuwijk in september langs de deuren met QR-code 

KWF neemt na ruim 70 jaar afscheid van de collectebus

KWF kiest als eerste goed doel in Nederland voor een volledig digitale huis-aan-huis collecte. Daarmee wordt na 70 jaar de collectebus vervangen door een collectebord met iDEAL QR-code. Ook in Bodegraven-Reeuwijk gaan de vrijwilligers in de eerste week van september op pad met de nieuwe collecteborden.
 

Klaar voor de toekomst

 “Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch gemakkelijk doneren.” Ook wordt het storten van contant geld bij de banken duurder en op steeds minder plekken mogelijk. “Met deze innovatie maken we de collecte klaar voor de toekomst”.

QR-code in opmars 

De coronapandemie heeft het digitaal betaalverkeer een enorme boost gegeven, blijkt uit onderzoek van Currence, eigenaar van iDEAL. Na een explosieve stijging in 2020 bleef het scannen en betalen met iDEAL QR-codes in 2021 in opmars, met een toename van ruim 50% ten opzichte van 2020. “Door over te gaan naar volledig digitaal sluiten we aan bij de trends in betalen.” 

Voordelen voor de collectant én de gever 

Net als een donatie in de collectebus is doneren via QR eenmalig, veilig en anoniem. Er worden geen gegevens bewaard. Collectanten hoeven niet meer met geld over straat; elke QR-gift staat meteen op de rekening van KWF. Met een persoonlijke QR-code kunnen collectanten op elk moment online zien hoeveel zij al hebben opgehaald. 

In Bodegraven-Reeuwijk wordt al jarenlang voor KWF gecollecteerd. Vandaag de dag zijn er vele vrijwilligers actief. “Jaarlijks halen we bijna 20.000 euro op. Hartverwarmend dat zoveel mensen een verschil willen en kunnen maken voor mensen met kanker. Dat blijft belangrijk. 

Collectanten gezocht

Wij in Bodegraven Reeuwijk gaan de uitdaging aan! We willen in de eerste week van september (4 -10)  huis aan huis de gelegenheid geven om KWF digitaal te steunen! Komt u ons helpen?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar:  kwf.bode.ree@gmail.com

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter