Lobet den Herrn stelt na zomer repetities open voor projectzangers

Afgelopen woensdag had Lobet den Herrn haar laatste repetitie voor de zomervakantie. Op 9 december 2022 wil Vocaal Ensemble ‘Lobet den Herrn’ het Gloria en het Magnificat van A.Vivaldi gaan uitvoeren in de Hervormde Dorpskerk te Bodegraven. Daarnaast willen zij enkele koralen uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach laten horen. Het koor staat onder leiding van Maarten Koopman.

Gloria betekent letterlijk: ‘Eer aan God in de hoogste’. Het eerste gedeelte van het Gloria bestaat uit een Latijnse vertaling van de lofprijzing op de Drie-eenheid van God. Het Magnificat wordt ook wel de lofzang van Maria genoemd en is te vinden in de Bijbel in het evangelie van Lukas 1: 46-55. De naam ‘Magnificat’ dankt het lied aan de eerste woorden in de Latijnse versie, Magnificat anima mea Dominum, wat betekent: ‘Mijn ziel verheerlijkt de Heer’. De stukken worden uitgevoerd met orgel, ensemble, koor en solisten.
 

Lobet den Herrn stelt de repetities open voor projectzangers die aan dit concert willen meewerken. Zangers die in staat zijn thuis de muziek in te studeren zijn welkom. Er wordt gerepeteerd op woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Ichtuskerk, Stationsweg 17 te Bodegraven.


Aanmelden kan tot en met 29 augustus 2022 via info@lobetdenherrn.nl. Meer informatie is te vinden op  www.lobetdenherrn.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter