Woerden omgetoverd tot Montmartre

Op zaterdag 9 juli van 12:00 tot 17:00 uur worden de markt en omliggende terrassen in het centrum van Woerden omgetoverd tot een heus Montmartre.

Historisch Woerden

Het centrum van Woerden is gebouwd op een zandberg die ontstond in de kom van een rivierbocht van de Oude Rijn. Juist daar bouwden de Romeinen hun fort, nu ons Kerkplein en nog steeds onze heuvel:  ons Woerdens Montmartre. 

Goed doel: hospice Woerden

De Woerdense kunstenaars Tineke Hoepman en Ria Blom hebben dit plan voor 650 jaar Woerden uitgewerkt. “We hopen natuurlijk op mooi weer en veel bezoekers op het plein. Het lijkt ons best gewaagd, want mensen die ooit op Montmartre waren, verwachten natuurlijk heel veel. Dus we gaan enorm ons best doen. Ria: “Je staat er versteld van hoeveel je voor zoiets spontaans toch moet regelen en moet afspreken met andere partijen die aan het Kerkplein staan. We zijn nu al met vijftien man en misschien komen er nog meer die mee willen doen”.  De kleine vergoeding die aan de geportretteerden wordt gevraagd gaat voor een groot deel naar het hospice de Mantelmeeuw in Woerden. 
 

Nog meer Woerden 650

Woerden viert in 2022 dat het 650 jaar stadsrechten heeft. Tijdens het jaar wordt er van alles georganiseerd. In het kader van Woerden 650 valt er nog meer bijzonders te beleven: Kunstkring Woerden organiseert voor de kunstenaars in de dop in de herfstvakantie een serie workshops. Deze artistieke week wordt afgesloten met een expositie door de jeugdige kunstenaars.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter