Wethouder maakt sportief gebaar en biedt excuses aan 

In een gesprek met Leo Dijkmans, de voormalige voorzitter van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, heeft wethouder Dirk Jan Knol een sportief gebaar gemaakt en zijn excuses aangeboden. Ook aan de gemeenteraad laat de wethouder weten dat de vragen, gesteld door de fractie van GroenLinks naar aanleiding van een column van Henri Stolwijk – hoofdredacteur van BR6 – in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk, helaas niet naar waarheid zijn beantwoord.  

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er nooit sprake is geweest van een juridische overeenkomst over de tentoonstelling Éen Reis Waarheen? Waarom? tussen de Culturele Commissie en EditieGroeneHart.nl. Hooguit is er een persoonlijke afspraak gemaakt rondom de uitzenddatum tussen de fotograaf Ap Quist en de maker van de gelijknamige documentaire in aanwezigheid van de heer Dijkmans. De gegeven antwoorden aan de raad worden dan ook teruggetrokken door de wethouder, “omdat ze onvolledig zijn en een verkeerd beeld hebben geschetst.”  Het college waardeert zonder meer de inzet, kennis en kunde met betrekking tot cultuur van de heer Dijkmans en betreurt de ophef die ontstaan is rondom de verkeerde beantwoording. 

In het gesprek heeft de wethouder laten weten dat hij van mening is dat zowel de betrokken ambtenaar als de voorzitter van BR6 buiten hun boekje zijn gegaan. ‘Er is hier een hardwerkende vrijwilliger door de gemeente beschadigd en dit had nooit mogen gebeuren’ was de rode draad in het gesprek.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter