Succesvolle ontmoetingen met Vluchtelingen

Afgelopen zaterdag stonden vrijwilligers en vluchtelingen uit onze gemeente met een kraam op het Raadhuisplein in Bodegraven. Onder het genot van een bakkie koffie of thee waren er leuke ontmoetingen en inspirerende gesprekken met inwoners uit onze gemeente.

De aanleiding was de viering van Wereldvluchtelingendag (20 juni). Een moment waarop er aandacht is voor de kracht en moed van mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten om te ontsnappen aan conflicten of vervolging. Ruim 100 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Doodgewone mensen die van de ene op de andere dag huis en haard moeten verlaten vanwege oorlog of geweld, maar ook om wie ze zijn, waar ze in geloven, van wie ze houden, of omdat ze opkomen voor hun rechten”, aldus VluchtelingenWerk. “Vluchten is helaas van alle tijd. De opvang van Oekraïense vluchtelingen is nu heel actueel. Maar ook vluchtelingen uit onder andere Syrië, Eritrea, Irak en Afghanistan hebben de afgelopen jaren een veilig thuis gevonden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.” VluchtelingenWerk Bodegraven-Reeuwijk begeleidt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. Vrijwilligers helpen met praktische zaken, maken hen wegwijs in de samenleving, ondersteunen met het leren van de taal en begeleiden hen tijdens juridische procedures.

Wil jij iets betekenen voor Nieuwkomers in onze gemeente? Neem dan per email contact op met Alexandra Moreu; amoreu@vluchtelingenwerk.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter