Oekraïense roeijeugd bundelt krachten succesvol op DMO in Tilburg

Nederland huisvest momenteel vele mensen die door de oorlog in Oekraïne hun land hebben moeten verlaten. Daar zitten ook kinderen bij die roeien als hobby hebben. Een snelle inventarisatie leerde dat een aantal van die kinderen de weg naar een Nederlandse roeiclub heeft gevonden. Bij De Amstel, De Hunze, TOR, Viking en ook bij Gouda hebben kinderen uit Oekraïne hun hobby inmiddels weer opgepakt. Op de wedstrijden van de DMO, afgelopen zondag in Tilburg, hebben de 17-jarigen Daniil Vyshnevyi (Gouda) en Denis Kshivanskiy (TOR) hun krachten gebundeld in een dubbeltwee voor jongens tot en met 18 jaar.

Begin van de middag roeiden ze een tijdrace over 1000 m, waarin ze zich als tijdsnelsten wisten te plaatsen voor een finale, boord aan boord over 2000 m, die eind van de middag plaats vond. De finale werd met ruime voorsprong gewonnen. Veel belangrijker was echter het sociale aspect. In de boot was het een onophoudelijk gekwetter, dat alleen onderbroken werd door twee wedstrijden, die beiden zeer geconcentreerd aanpakten. Normaal gesproken zou een coach ingrijpen bij zoveel geklets in de boot, maar in dit geval werkte het alleen maar positief. Ook tussen beide races zijn ze met elkaar opgetrokken, waarbij ook het roeiende zusje van Denis lekker meedeed.

Kortom, het was één groot succes, dat waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen op de laatste wedstrijd van het seizoen over twee weken in Amsterdam.

Daniil en Denis na hun overwinning

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter