Goud en zilver voor de jongste synchroonzwemsters

Op zaterdag 26 juni vond er een meerkamp uitvoeringen plaats in zwembad de Kuil in Bodegraven. Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen voor de synchroonzwemsters in onze regio van de onderbouw. BZ&PC was vertegenwoordigd met zestien meiden.

Uitvoeringen zijn het leukste onderdeel van synchroonzwemmen. Alles wordt uit de kast getrokken om er representatief uit te zien. Gelatine in het haar, een kroontje, glitterbadpakken en waterproof make-up. Op muziek mag dan het “dansje” in het water uitgevoerd worden voor een jury die je op verschillende onderdelen, uitvoering, artistieke indruk en moeilijkheid beoordeeld. Voor een aantal zwemsters was dit de allereerste keer, dus extra spannend.

In categorie 1 werd met een ploeg gezwommen. Noa Rijkaart, Febe van Cittard, Sue Edelman, Carlijn Zomer, Viyenna Hollevas, Sterre van der Star, Lynn van Bemmelen en Yill de Winter wisten op de muziek “Encanto “ 34,9667 punten bij elkaar te zwemmen. Met dit mooie puntenaantal bereikten ze de vierde plaats.

In categorie 2-3 zwommen Harley Schouten en Eva Bode een duet op “Make it”. Zij wisten een tweede plek te bemachtigen in deze categorie met 39,9000 punten.

In Categorie 4 vormden Charly van Barneveld, Jessie Schouten, Jiska Gentenaar en Cécile Domburg een ploeg. Op de muziek “Symphony” wisten zij 41,4000 punten bij elkaar te zwemmen wat hen een vierde plek in deze categorie opleverde.

In categorie 6 zwommen Anouchka Kuijf en Christianne van Vreedendaal een duet op “Faith”. Met 49,4667 haalden zij de eerste plek in deze categorie.

Ben of ken je iemand tussen de 5 en de 8 jaar, die van zwemmen, dansen en muziek houdt en minimaal zwemdiploma A heeft? Bij ons kun je 6 keer gratis proeftrainen om te kijken wat synchroonzwemmen nu precies is en of het je leuk lijkt. Mail even naar synchro@bzpc-bodegraven.nl als je interesse hebt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter