Klimaatwinkel geopend in Brugstraat 

Bodegraven heeft er een unieke winkel bij: midden in de Brugstraat heeft mijnklimaatpartij de deuren geopend van een klimaatwinkel. Daar kan iedereen binnenlopen. Het is de bedoeling daar kennis en ideeën uit te wissel over wat we lokaal allemaal kunnen doen en bijdragen om de opwarming van de aarde te beperken.

Het idee komt voort uit de meet-up over ruilen en delen die 4 juni werd gehouden op het pleintje voor de bibliotheek.  Ruilen en delen zorgt dat er minder spullen en kleding gemaakt hoeven te worden, en minder productie vraagt minder grondstoffen, transport en minder opwarming. De etalage van de klimaatwinkel zal gebruikt worden om hierover tips en informatie te delen.

Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up ruilen en delen: “We zullen er tijdelijk zitten, en proberen daarna door te schuiven naar een volgende tijdelijke winkel. Zo zijn we een pop-up store. Ook bij ons gaat het niet om het bezitten, maar om het gebruik van een winkelpand, en zo geven we zelf ook vorm aan de nieuwe deel-economie”.  

In de winkel staat een ruilkast waarin tuinpotten geruild kunnen worden. Alléén ruilen, want de klimaatwinkel werkt wel samen met de kringloopwinkels maar zal er geen concurrent van worden. De klimaatwinkel is ingericht met interieur van Oud & Nieuw Bodegraven uit de Bernhardstraat.

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij toont zich zeer trots op de opening van de winkel. “De opwarming van de aarde moet ons allemaal in beweging brengen om ons steentje bij te dragen. Wij willen 8 jaar lang ieder seizoen een thema starten waarbij mensen eenvoudig kunnen aansluiten. Het thema ruilen en delen komt van de jongeren in onze beweging. Heel gaaf dat ze dit voor elkaar hebben gekregen”.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter