Woensdag 22 juni 2022 extra drukte op de weg

Weggebruikers moeten woensdag 22 juni 2022 rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen. De meeste impact wordt verwacht in het midden en oosten van het land, maar ook op andere plekken zoals rondom Den Haag kan het verkeer hinder ondervinden.

Rijkswaterstaat adviseert daarom woensdag vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen.
 


© Archief Digitale Bodegraafse Krant
 

Op- en afrit A1 afgesloten

Samen met de politie wordt hard gewerkt om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Zo sluit Rijkswaterstaat op verzoek van de politie woensdagochtend vanaf 06.00 uur op- en afrit 17 van de snelweg A1 bij Stroe in beide richtingen af. Dit is de aansluiting met de autoweg N310, waar veel extra verkeer wordt verwacht richting de manifestatie. Op deze manier wil de politie de druk op onderliggende wegen zoveel mogelijk verlichten. Zodra de situatie het toelaat, gaan de op- en afritten weer open.
 

Daarnaast zet Rijkswaterstaat extra weginspecteurs en wegverkeersleiders in. Zo is er zowel op de weg als vanuit de verkeerscentrale goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kan Rijkswaterstaat zo nodig extra maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het aanpassen van de snelheid of het verkeer omleiden. Rijkswaterstaat volgt de ontwikkelingen van de aangekondigde boerenprotesten op de voet en staat in nauw contact met de politie.
 

Veiligheid en doorstroming

Voor Rijkswaterstaat staat de veiligheid en doorstroming op de rijkswegen voorop. Daarbij is het uitgangspunt dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden. De politie kan hierop handhaven en in overleg met de politie kan Rijkswaterstaat extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer.
 

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert woensdag 22 juni vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen. Wie toch de weg op moet, vraagt Rijkswaterstaat vanuit veiligheidsoogpunt alert te zijn. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen, houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter