Goudse roeiers winnen ook op Westelijke regatta 

Tijdens de Westelijke regatta op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen op 18 en 19 juni 2022 zijn wederom 2 overwinningen geboekt. Hugo (14) won in de skiff voor 16-jarigen en samen met Thijs (14) in de dubbeltwee voor 14-jarigen. Daarnaast boekte Bente (17) een morele overwinning door de woelige baren te trotseren en keurig als derde in de skiff voor 18-jarigen te eindigen. Hugo opende zaterdag het bal voor Gouda. Hij roeide een technisch goede race en wist in de skiff alle 15- en 16-jarigen zijn wil op te leggen door zowel zijn eigen heat te winnen als ook de totaal snelste tijd op de klokken te zetten. 

Een goed half uur later startten Bente en Floor (15) van roeivereniging Spaarne in de dubbeltwee voor 18-jarigen. Een gezamenlijke training bleek onvoldoende om de finale te halen. Direct aansluitend (je fiets wat af als coach) wisten Alix en Iuno van roeivereniging DDS in de dubbeltwee voor 16-jarigen wel de finale te halen, waarin later op de dag een zesde plaats werd behaald. Daniil (17) bleek niet helemaal fit en kon zijn goede skiffresultaat van 2 weken eerder daardoor geen vervolg geven. 

Zondag moest Bente, toch al geen liefhebber van golven, starten in de skiff in condities waarbij Arno het stoplicht op donkerrood zou zetten. Na een start met misperen van alle deelneemsters lag ze laatste. Ze bleef echter stug volhouden, vond na een paar honderd meter het juiste ritme en stoomde toen op door het veld. De tweede plek bleef net buiten bereik, maar dat boeide niet: de morele overwinning was behaald. 

Daarna was het de beurt aan de 14-jarigen. Eerst in de dubbelvier voor 16-jarigen en direct aansluitend in de dubbeltwee voor 14-jarigen. Dat was uitstappen en direct weer instappen. Gelukkig waren er voldoende hulptroepen op de kant aanwezig om dat alles in goede banen te leiden. De vier met daarin Dauwe, Hugo, Thijs, Mees en stuurman Ruben liep helaas niet zo goed als twee weken geleden. Of waren de 16-jarigen gewaarschuwd? De dubbeltweeën met Thijs en Hugo (eerste) en Timme en Mees (tweede) gingen een stuk beter, waarna Thijs duidelijk nog wat podiumervaring tekort kwam ten opzichte van Hugo. 

Alle uitslagen zijn te vinden op https://regatta.time-team.nl/westelijke/2022/results/events.php 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter