Speel HackShield en herken cybercrime!

Zoë, Daniel en Laura zijn de 3 beste Junior Cyber Agents van Gouda. Deze Cyber Agents zijn woensdag 8 juni gehuldigd door burgemeester Verhoeve. Daarna kregen zij van wijkagent Daniel de Goede een rondleiding door het politiebureau van Gouda. HackShield leert kinderen op een speelse manier om de gevaren van de online wereld te herkennen en te voorkomen.

Steeds vaker worden mensen slachtoffer van digitale criminaliteit. In 2018 is 1 op de 12 Nederlanders van 12 jaar en ouder slachtoffer geworden van digitale criminaliteit. Dat zijn meer dan 1,2 miljoen mensen. We zien een grote verschuiving van criminaliteit op straat naar de online wereld. Vooral tieners en jongvolwassenen zijn het slachtoffer van cybercrime. Het is daarom belangrijk dat jongeren gevaren op het internet leren herkennen. Om hierbij te helpen is de gemeente gestart met HackShield. Dit is een cybersecurity spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kinderen leren bijvoorbeeld dat het belangrijk is om een sterk wachtwoord te maken.

Meespelen

Ondertussen spelen 315 kinderen in Gouda HackShield. Maar hoe meer kinderen HackShield spelen, hoe veiliger Gouda wordt. De gemeente blijft zoeken naar Junior Cyber Agents en moedigt alle kinderen in Gouda aan om HackShield te spelen! Meespelen kan via de site van HackShield.

Foto: Astrid den Haan

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter