Opening freerun parcours en oog voor biodiversiteit in het Reeuwijkse Hout


Donderdag 23 juni wordt het freerun parcours in het Reeuwijkse Hout geopend. Dat is het startsein voor spectaculaire, acrobatische toeren in het groen. Deze urban sport biedt een kans om sportparticipatie in natuur- en recreatiegebieden te vergroten. Naast een sportief gedeelte is er tijdens de bijeenkomst oog voor de biodiversiteit en de balans tussen natuur en recreatie in het gebied.

Het freerun park maakt recreatiegebied Reeuwijkse Hout nog aantrekkelijker voor jeugdige bezoekers en stoere sportievelingen. Palen, rekstokken, betonblokken, rioolbuizen en andere obstakels vormen een uitdagend parcours voor mooie stunts, sprongen en tricks. Bovendien zijn al deze objecten opgebouwd uit materialen, van de gemeente en de aannemer, die niet meer werden gebruikt. Deze hebben hier een tweede leven gekregen. De uitstraling van het parcours laat nog wat te wensen over. Daarom maakt de bekende Bodegraafse urban artist Renske Koster een ontwerp, passend in de groene omgeving. Graffiti tekeningen met aardse tinten, dieren en natuur die hier voorkomen, vullen aan het eind van de zomer het rauwe beton van de objecten.

Bewegen in het groen

Bewegen in het groen is erg belangrijk vindt, eigenaar van het gebied, Groenalliantie Midden-Holland. Wat is er ook fijner dan dit op speelse wijze in de buitenlucht te doen. Dave Hogenboom, oprichter van de in freerunnen gespecialiseerde organisatie Parkour Disciplines en eigenaar van de Hero Academy, geeft daarom een demonstratie en clinic aan kinderen die vaak onbekend zijn met de sport.

Onder leiding van de boswachter is er voor genodigden ook een wandeling, waarbij de inrichting en het beheer om de biodiversiteit te vergroten aan de orde komt. Naast diverse recreatieve voorzieningen is ook de rust, ruimte en natuur hier aantrekkelijk voor bezoekers. De ontwikkelingen in de Reeuwijkse Hout zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie.

De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat er nog meer te doen, beleven en zien is. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering en het beheer. We werken samen met andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp