Nomineer een sloot! Doe mee aan ‘Vang de Watermonsters’

Het gaat niet goed met de slootjes, vennen, plassen, vijvers en grachten in ons land. Maar juist deze kleine wateren zijn belangrijk voor het welzijn van dieren, planten en uiteindelijk ook voor de kwaliteit van ons drinkwater. Met ‘Vang de Watermonsters’ kun je ook dit jaar weer in actie komen voor betere waterkwaliteit.

Kom in actie, no­mi­neer je sloot!

Watervervuiling begint vaak in kleine wateren. Maar deze worden in Nederland nauwelijks gemeten. Samen kunnen we daar verandering in brengen. Tot en met 30 juni kun je in actie komen door een klein water te nomineren. Dat kan een water in de omgeving zijn, of een ander water waar je graag de waterkwaliteit van wilt weten. Vervolgens sturen wij onze ‘WatermonsterBrigade’ op pad. Dat is een team van burgeronderzoekers die de waterkwaliteit meten. Natuurlijk houden wij je vervolgens op de hoogte van de onderzoeksresultaten.

Waar­om een water no­mi­ne­ren?

  • Je helpt onze WatermonsterBrigade geschikte meetlocaties te vinden.
  • Je leert meer over waterkwaliteit en ontdekt hoe schoon het water in jouw buurt is.
  • Wij krijgen een beter beeld van de waterkwaliteit in Nederland.
  • Met de resultaten kunnen we samen met alle betrokken partijen aan de slag met concrete maatregelen voor betere waterkwaliteit.

Meer informatie kun je hier vinden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter