Alzheimer Cafés stromen weer vol

De tweede ontmoetingsavond over dementie is wederom goed bezocht. Op 16 mei vond een geslaagde bijeenkomst plaats in Reeuwijk waar ruim twintig mensen bij elkaar kwamen. Zij luisterden naar het thema ‘Omgaan met gedragsveranderingen bij dementie’, gepresenteerd door twee ervaren casemanagers. Er werden volop tips en ervaringen uitgewisseld en vragen gesteld, onder het genot van een kopje koffie. “Wat is het toch weer fijn om te ervaren dat mensen die te maken hebben met dementie elkaar weer kunnen ontmoeten. En goed te zien dat die behoefte groot is!” vertelt Liesbeth van de Krol, regiocoördinator Zuid-Holland van Alzheimer Nederland. 

“Na twee jaar van lockdowns is het een feestje om weer te zien dat mensen weer tips en ervaringen kunnen uitwisselen in levende lijve, dat werd echt gemist. Er werden her en der wel digitale initiatieven georganiseerd, maar dat kan dit nooit vervangen.”. Iedereen die te maken heeft of krijgt met dementie is van harte welkom.

Eerstvolgende Café in Bodegraven 
Op 20 juni is het reizende café in Bodegraven, in het Huis van Alles. Deze avond heeft als thema ‘Dementie & Actief blijven’ en gaat over het belang van in beweging blijven, en het positieve effect ervan op de ziekte en de kwaliteit van leven. Welke manieren en vormen bestaan er, en hoe stimuleer je dat? Deze vragen staan die avond centraal.

Wanneer: 20 juni, van 19.30-21.00 uur

Thema: Dementie & Actief blijven

Waar: Huis van Alles / Buurthuis Vromade 
(Vromade 1B, ingang aan de Indoorweg)

Meer informatie
Het Alzheimer Café Midden-Holland vindt maandelijks op een maandag plaats afwisselend in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Ook in de zomer gaan de cafés door! (18 juli in Gouda en 15 augustus in Reeuwijk). 

Meer informatie en de volledige jaaragenda vind u  hier

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter