Nieuw in de Ik fiets app: de Schwung functionaliteit

Download je vanaf 3 juni de Ik fiets app of heb je deze al in gebruik? Dan krijg je met de nieuwe Schwung functionaliteit eerder kans op groen bij verkeerslichten op jouw fietsroute door Woerden (en in de rest van de provincie Utrecht)! Schwung staat in verbinding met de verkeerslichten en kan eerder groen aanvragen in de gewenste richting. Daarnaast leert Schwung jouw dagelijkse fietsroutes kennen en weet daardoor bijvoorbeeld in welke richting je wilt oversteken. Zo ben je sneller op de gewenste bestemming, hoef je minder vaak stoppen en erger je je minder aan verkeerslichten. Op die manier houd je meer tijd over en wordt de fietservaring aangenamer! De kruispunten die in Woerden meedoen, zijn:

  • Afrit A14 met de N204
  • Iepenlaan/Chrysantstraat/Boerendijk
  • Europabaan/Wulverhorstbaan/Noordzee

De Schwung functionaliteit werkt niet alleen op deze route, maar op verschillende plekken door de gehele provincie Utrecht! Hier vind je de aangesloten verkeerslichten.

De voordelen van Ik fiets x Schwung

  • Je krijgt eerder kans op groen (je hebt geen prioriteit op andere verkeersgebruikers, maar je wordt als fietser wel eerder gedetecteerd).
  • Je kunt vaker doorfietsen, hoeft minder lang te wachten en bent hierdoor sneller op de bestemming met minder ergernissen.
  • Je ontvangt een notificatie in de Ik fiets app zodat je weet dat Schwung actief is geweest tijdens jouw rit.
  • De app herkent jouw routes en gewoontes, waardoor het proces van groen licht aanvragen steeds sneller en efficiënter wordt.  

Ik fiets

Ik fiets, een fietsstimuleringscampagne in opdracht van de provincie Utrecht, motiveert sinds 2019 inwoners van de provincie Utrecht vaker de fiets te pakken. Want fietsen is goed voor de mentale en fysieke gezondheid, vermindert stress en verhoogd productiviteit. Daarnaast bespaar je met het kiezen van de fiets in plaats van de auto CO2 én bespaar je op parkeer- en benzinekosten. Fietsers kunnen de Ik fiets app downloaden waar zij beloond worden met punten per gefietste kilometer in de provincie Utrecht. De punten kunnen in de app ingewisseld worden voor leuke kortingen, vouchers, loterijprijzen of donaties aan een goed doel. De extra uitdagingen maken fietsen nóg leuker!

Kijk voor meer informatie over Ik fiets op www.ikfiets.nl of download de Ik fiets app direct in de Google Play Store of App Store.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp