Gemeente waarschuwt nadrukkelijk: “Er wordt gecontroleerd op de plassen deze zomer!”

Nadat verschillende bewoners van het Plassengebied hebben geklaagd over geluidsoverlast en intimiderend gedrag op de water, zet de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de politie volop in op handhaving. Vorig weekend schreef de politie bij controle al meerdere processen- verbaal uit en ook dit weekend is er een duidelijk geluid te horen: “Polities en boa’s controleren deze zomer”.

De gemeente plaatst vandaag op social media een checklist waar iedereen die met het mooie weer van plan is te gaan varen rekening moet houden op de Reeuwijkse Plassen.

Geluidsoverlast is uit den boze en ook een vaarontheffing is noodzakelijk. De Maximale snelheid op het water is 6 km per uur en boten mogen niet dichter dan 50 meter bij de oever varen. De gemeente besluit het bericht met een oproep je vooral sociaal te gedragen op het water.

Meer informatie over de vaarregels in Bodegraven-Reeuwijk zijn hier te vinden.

Foto: politieteam Gouda

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter