Leerlingen KC Wereldweijde halen ruim 1.000 euro op voor Roemenië

Leerlingen van KC Wereldweijde in Bodegraven hebben tijdens een fancy fair op vrijdag 3 juni maar liefst 1006,29 euro opgehaald voor de stichting Somebody Cares. Met de verkoop van (zelfgemaakte) lekkernijen, sieraden en tweedehands spullen én met spelletjes haalden ze in anderhalf uur dit fantastische bedrag op.

,,De opbrengst is boven verwachting”, vertelt leerkracht Marcel Langeveld. ,,We zijn als school heel tevreden met de opbrengst en supertrots op de kinderen die in hun enthousiasme van alles hebben bedacht om het geld bij elkaar te krijgen.”

KC Wereldweijde

Spulletjes en spelletjes
In de stralende zon verkochten leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 vrijdag 3 juni op het schoolplein allerlei (zelfgemaakte) spulletjes, lekkernijen en limonade en konden bezoekers meedoen aan spelletjes als snoep happen, sjoelen en een loterij. De leerlingen hadden zelf bedacht hoe ze geld konden verdienen en activiteiten georganiseerd en zetten zich vol enthousiasme in om geld op te halen.

KC Wereldweijde

Langeveld vervolgt: ,,We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde fancy fair waar de kinderen met hun eigen inbreng hebben kunnen ervaren dat alle kleine beetjes helpen en dat je met elkaar iets moois kunt behalen.”

Stil van
De opbrengst van ruim 1.000 euro gaat naar de stichting Somebody Cares dat zich inzet voor drie dorpen in Roemenië waar zo’n vierhonderd Roma-families in erbarmelijke omstandigheden wonen. Al tien jaar gaat een groep Bodegravers naar Roemenië om daar te helpen en te klussen. Jan Zaal en Leo Rietveld waren, verkleed als Buurman en Buurman, namens Somebody Cares aanwezig op de fancy fair. Zij waren blij verrast door het evenement en stil van de fantastische opbrengst.
Kortom, deze eerste fancy fair op KC Wereldweijde was een groot succes.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter