Dankwoord voor opvang Oekraïners in onze gemeente 

Nu de opvanglocatie in onze gemeente de eerste groep van Oekraïners onderdak heeft kunnen bieden, wil het college langs deze weg iedereen heel hartelijk danken voor alle hulp die wij hiervoor hebben gehad.  

“We danken alle inwoners van onze gemeente voor hun begrip en medeleven. En ook voor alle vrijwilligersinzet en huisraad die gedoneerd is. We danken alle bedrijven die op de één of andere manier iets extra’s hebben gedaan bij het leveren van goederen of diensten. We danken de eigenaar van de opvanglocatie voor de flexibiliteit en de snelheid waarmee wij de opvanglocatie konden inrichten en andere huurders van de Reeuwijkse Poort voor hun begrip en hulp. Dank is er ook voor alle maatschappelijke organisaties die bijdragen aan het welzijn van de Oekraïense vluchtelingen.” 

Het college vindt het hartverwarmend hoe maatschappelijke organisaties voor o.a. sport, spel, onderwijs en zorg de mensen uit Oekraïne ondersteunen om zich snel thuis te voelen in onze gemeente. Dat geldt ook voor alle giften en donaties van inwoners, bedrijven en stichtingen die zich inzetten voor ditzelfde doel. 

Inmiddels heeft het college via de Veiligheidsregio een verzoek gehad om nog een aantal extra opvangplekken te realiseren. Vooralsnog kan dit binnen dezelfde huidige opvanglocatie gerealiseerd worden. 

Waarnemend burgemeester Erik van Heijningen: “Ik vind het hartverwarmend hoe de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit onze gemeente in zo’n korte tijd de mensen uit Oekraïne een warm welkom hebben gegeven. Dit schept vertrouwen voor de toekomst.”   

Kortom: dank! 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter