Jonge Roeiers ‘R&ZV Gouda’ maken indruk op de Bosbaan

Tijdens de ARB-roeiwedstrijden op de Bosbaan op 4 en 5 juni 2022 heeft vooral de jonge garde van Gouda indruk gemaakt door in een hogere leeftijdscategorie vooraan mee te strijden. Hugo won in de skiff zowel in zijn eigen leeftijdscategorie (14 jaar) als in de categorie voor 16-jarigen. De mooiste race van het weekend was echter de gestuurde dubbelvier waarin vier 14-jarige jongens de ploegen van de 16-jarigen te lijf gingen.

Hugo, Thijs en Mees, voorgeslagen door Timme en opgezweept door hun stuurman, roeiden de race van hun leven. In de eerste helft van de race moesten ze ruim een bootlengte prijsgeven aan de oudere en fysiek sterkere ploegen, maar ze gaven niet op en bleven jagen, waardoor het verschil ongeveer gelijk bleef. De laatste 500 meter kropen ze haal voor haal dichter bij de nummer twee en in een nietsontziende eindsprint kwamen ze uiteindelijk maar een paar meter tekort om tweede te worden. Ze lagen mijlenver voor op de nummers vier en vijf.

Een dag eerder hadden deze vier en Dauwe in de skiff in hun eigen leeftijdscategorie de huidige onderlinge pikorde vastgesteld. Jammer dat er zo weinig andere clubs meededen. Twee uur later won Hugo met overmacht zijn heat in het 16-jarigen skiffveld om uiteindelijk de zesde tijd van 25 deelnemers te noteren.

Ook Emma (13 jaar) deed het uitstekend door in het 14-jarigen skiffveld tweede in haar heat te worden in de derde totaaltijd. Alix met DDS in de dubbeltwee en Bente met Spaarne in de dubbelvier roeiden beiden verdienstelijk, maar konden dit keer geen potten breken.

Daniil (17 jaar), die na zijn overhaast vertrek uit Oekraïne pas anderhalve maand traint, roeide een goede race in het 18-jarigen skiffveld. Halverwege zijn race versnelde hij wat, ontdeed zich van de nummer drie en liep in op de leider. Die bleef echter buiten bereik, maar hij eindigde na een goede race op een keurige tweede plek. Uiteindelijk behaalde hij de 17e plek in een veld van 38 roeiers.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter