Mooie prestaties zwemmers BZ&PC in Duitse Nordhorn

Zo’n 15 zwemmers van BZ&PC namen afgelopen weekend deel aan de 45e internationale Pinksterwedstrijden. BZ&PC neemt al sinds 1977 mee aan de wedstrijden in het 50 meter buitenbad. Ruim 800 zwemmers uit diverse Europese landen nemen deel aan de sfeervolle wedstrijd. Waar het in Nederland niet al te best weer was scheen vlak over de grens in Nordhorn de zon volop!

Voor de Bodegravers begon de wedstrijd op zaterdagmorgen vroeg gelijk goed. Maaike Broersma was de snelste vrouw op de 100 meter rugslag. De BZ-zwemster die inmiddels in Amerika studeert won verder ook de 200 meter rugslag. Zondag aan het eind van de dag werd ze ook nog eens 2e op de 200 meter wisselslag.

De 15-jarige Donna van der Meer trok zich op aan de prestaties van Maaike. De vlinderslag specialist werd in haar leeftijd mooi 1e op de 100 meter vlinderslag. Daarnaast ook nog eens 2e op de 400 meter vrije slag en op de 200 meter wisselslag.

Tijdens het 2-daags zwemevenement kamperen de zwemmers en begeleiders op het grote zwembadterrein. Blijkbaar hadden de jongste kinderen een goede nachtrust gehad. Ook op de zondag werden nog vele persoonlijke records behaald. De 2e plaats op de 200 meter vrije van de in 2011 geboren Thijs van Kints, en de 1e plaats op de 200 wisselslag van de in 2012 geboren Aron Erkelens sprongen daarvan het meest in het oog.

Met het lekkere weer, de gezelligheid en de mooie prestaties gingen de zwemmers moe maar voldaan richting Bodegraven. Ze kunnen niet wachten op de editie van 2023.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter