Leo Dijkmans wordt redacteur Kunst en Cultuur EditieGroeneHart.nl 

“We zijn ontzettend blij dat Leo ons aanbod heeft aangenomen en aan boord komt bij ons team. Niet alleen hebben we te maken met een netwerker pur sang – wie kent hem niet?-, maar ook met iemand wiens hart klopt voor de alles wat maar te maken heeft met kunst en cultuur. Bovendien heeft hij veel ervaring met het maken van programma’s”.

Sinds de start van EditieGroeneHart.nl begin 2021 weten steeds meer inwoners van Bodegraven-Reeuwijk de online omroep te vinden. “Met Leo aan boord maken we opnieuw mooie stappen.” Onder meer met het nieuwe programma ‘KNST!’. Binnenkort online. Hierin staat alles op het gebied van kunst en cultuur in de regio centraal. Daarnaast gaat Leo Dijkmans aan de slag met twee nieuwe podcasts ‘All that music’, zoals de titel al aangeeft over alle genres muziek en ‘Dijkmans in gesprek met’, waarin iedere maand een nieuwe gast centraal staat.

Onlangs kwam Dijkmans onder vuur te liggen in een column van de hoofdredacteur van BR6, waarin onjuiste beschuldigingen werden gedaan. Op hun beurt werden deze weer zonder hoor en wederhoor overgenomen door het gemeentebestuur van Bodegraven-Reeuwijk. Zowel de kersverse redacteur als het bestuur van EditieGroeneHart.nl vinden de situatie ingewikkeld en vooral onnodig. “Zo ga je gewoon niet met elkaar om, zeker niet in een gemeente waar iedereen elkaar kent! Gelukkig zit er nu een nieuw college, we vertrouwen erop dat alles gewoon weer goed komt.”

Afscheid Culturele Commissie met pijn in het hart
“Toch is te veel gebeurd en het raakt je hard wanneer je na al die jaren vanwege politiek gewin onder vuur komt te liggen”, vult Dijkmans aan. “Vooral de aantoonbaar onjuiste beweringen vanuit het college en de gemeentelijke organisatie hebben me doen besluiten om afscheid te nemen van de Culturele Commissie. Met pijn in mijn hart”. Toch wil Leo alle negatieve energie snel achter zich laten en vooral kijken naar de toekomst. “We willen een kunstenaarsdorp worden en dan ga je niet in een hoekje zitten kniezen, maar ga je vooruit”.  

Het bestuur van EditieGroeneHart.nl is achteraf blij dat ze naast de licentie ‘lokale publieke media-omroep’ hebben gegrepen. Hier werd vorig jaar een een aanvraag voor ingediend. “Tot ieders verrassing ging bleef de licentie bij BR6 en verliezen is altijd even zuur. Bovendien mis je per jaar € 20.000 euro subsidie. Het grote voordeel is echter dat we nu 100 % onafhankelijk zijn, niet aan de leiband van de gemeente lopen en daardoor alle vrijheid hebben om mooie dingen te maken met elkaar. Die worden ook nog eens enorm gewaardeerd door inwoners, dus wat wil je nog meer!?”.

Wat betreft EditieGroeneHart.nl is daarmee het laatste woord gezegd over ‘Licentie-gate’. Er ligt een mooie toekomst voor ons en daar zetten we met het hele team onze schouders onder.

Noot redactie: Naast het programma KNST! worden deze week maar liefst twee nieuwe podcasts gelanceerd:

  • Dood gaan we allemaal, van Cora Postema
  • Het gaat altijd over geld, van Caroline Hertog

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter