Teleurstelling overheerst bij Rohda’76

In de uitwedstrijd tegen Nicolaas Boys mocht Rohda’76 een half uur ruiken aan de derde periodetitel, nadat de ploeg van Arjen Linstra een kwartier na de rust op voorsprong was gekomen door Pim de Visser. Min of meer uit het niets viel in blessuretijd de gelijkmaker en bleef Rohda’76 verstoken van de nacompetitie.

In Nieuwveen waren de nummers zeven en acht van de ranglijst aardig aan elkaar gewaagd. Voor de rust deden zich voor beide doelen geen noemenswaardige kansen voor. In de tweede helft drong Rohda’76 meer aan, want alleen een overwinning zou volstaan om de derde periodetitel te veroveren.

Na ruim een uur spelen viel de bal na een afgeslagen corner voor de voeten van de 16-jarige Jorrit van der Have die op links de mee opgekomen Steven Holthuijsen op maat bediende. Diens afgemeten voorzet bereikte De Visser die de keeper kansloos liet: 0-1. Daarna had Rohda’76 reden tot klagen toen scheidsrechter Gideon Begeer twee doelpunten afkeurde van Daniël van Leeuwen vanwege vermeend buitenspel.

Ontzetting
En die discutabele beslissingen (de assistent-scheidsrechter van Nicolaas Boys hield in beide gevallen zijn vlag omlaag) kwamen de Bodegravers duur te staan, want in blessuretijd maakte de thuisclub via Rowan Sassen gelijk:1-1. Dit tot ontzetting van de spelers en de talrijke Rohda’76-supporters. ,,Ongelofelijk dit, we waren er zo dichtbij,’’ baalde de sterk spelende aanvoerder Mitchell van Waveren na afloop. Ook van het gezicht van trainer Arjen Linstra viel de teleurstelling en het ongeloof af te lezen. ,,Maar,’’ benadrukte Linstra, ,,we hebben de laatste tien wedstrijden niet meer verloren. Dat vind ik een groot compliment aan deze groep en daar ben ik trots op.’’

Pim de Visser loopt juichend weg na de 0-1 (Foto: Don van der Meer)