Flessenactie Reeuwijk haalt maar liefst 1050 euro op voor Roparun

Was de vorige editie van de Roparun vanwege corona nog in het eerste weekend van oktober, dit jaar startte het estafette-event voor het goede doel als vanouds weer op zaterdag 4 juni in het Pinksterweekend.

Ook team 180 van Gemiva uit Gouda doet weer mee aan de ‘run voor het leven’. Voor de Reeuwijker Patrick inmiddels de derde editie en ook deze keer ging zijn gezin aan de slag met het inzamelen van lege flessen, waarvan het statiegeld volledig werd gedoneerd aan het goede doel.

Avontuur voor het leven
Helaas nog steeds niet vanuit Parijs om via Bremen en Almelo Rotterdam te bereiken, maar het aantal kilometers voor de Roparun blijft vanzelfsprekend 500 kilometer in teamverband. Het doel van deze sportieve prestatie is het ophalen van geld voor mensen met kanker. Niet voor niets is het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, maar ook veel deelnemers ervaren de indrukwekkende prestatie als een avontuur voor het leven.

Met de Reeuwijkse flessenactie is in acht maandentijd maar liefst € 1050,25 opgehaald en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de palliatieve kankerzorg. Vrijdag 3 juni werd de cheque door de initiatiefnemers overhandigd aan het team van Gemiva, dat de volgende morgen startte vanaf vliegveld Twente. Het doel is tweede pinksterdag rond 3 uur aan te komen op de Coolsingel in Rotterdam, waar een groots ontvangst is voor alle deelnemers.

“Ongelooflijk en fantastisch al die leuke reacties van Reeuwijkers en zelfs mensen uit Gouda die trouw blijven komen”, is unaniem de enthousiaste reactie over het behaalde resultaat. Dit jaar deden ook een aantal bedrijven mee, die de flessen uit de kantine doneerde of waar het personeel mee spaarde.

En de flessenactie gaat door, want het team heeft Pinksteren 2023 al op het netvlies staan. Iedere fles groot of klein maakt het verschil en mag op Bloeme 26 gebracht worden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter