Avond4daagse terug in feestelijke vorm

Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Vrijdagavond was de intocht van de Avond4daagse. Burgemeester Erik van Heijningen en wethouder Dirk-Jan Knol overhandigde de deelnemers de medailles. OBK uit Driebruggen zorgde voor een muzikale noot voor de wandelaars welke de afgelopen dagen de 2, 5 of 10 km liepen. 

Twee jaar lang kende Bodegraven-Reeuwijk een ‘thuiseditie’ voor de wandelaars die mee wilden doen aan de Avond4daagse. Een mooie tussenweg vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar kon de Avond4daagse weer als vanouds worden georganiseerd: wandelen in verschillende dorpskernen, een gezamenlijke start, stempels verzamelen én natuurlijk bij de finish de welverdiende medaille ontvangen. De organisatie kijkt terug op een succesvolle Avond4daagse, met meer dan 400 deelnemers!

Dennis, lid van de organisatie:
“In de winter hebben we lang getwijfeld om dit jaar de Avond4daagse in oorspronkelijke sferen te organiseren, dit wegens de toen aanwezige coronamaatregelen. Wij zijn erg blij dat we toch hebben doorgezet, zodat we deze succesvolle dagen weer hebben kunnen meemaken!”.

Veters strikken, stempelkaart ophalen en gezellig met elkaar op pad! Groepen, individuele wandelaars, jong en oud maakten zich op voor de eerste dag. De Avond4daagse begon, inmiddels traditiegetrouw, in Reeuwijk-Brug. Hoewel het heel hard regende, weerhield dat de deelnemers niet om te wandelen naar de eerste stempels. De stempels worden verzamelt om aan het eind van de Avond4daagse, een welverdiende medaille op te mogen halen.

De tweede dag vond plaats in Reeuwijk-Dorp. Gelukkig scheen hier de zon. 10 kilometer deelnemer Wil Bunnik: “Wij doen al meerdere jaren mee aan de Avond4daagse, maar deze route hadden wij nog nooit gelopen! Het was een erg mooie route”.

Driebruggen en Waarder stonden centraal op de derde dag. Na een warming up van Studio Forza gingen de wandelaars weer op pad. Zoals iedere avond, zorgden de vrijwillige verkeersregelaars weer dat de lopers veilig hun route konden afleggen.

De laatste dag begon én finishte op het Raadhuisplein in Bodegraven. Na de swingende warming up van N-Joy Sportcentre, maakten de (inmiddels ervaren) deelnemers zich op voor de laatste kilometers van deze Avond4daagse. Om uiteindelijk na de laatste kilometers te finishen onder het oog van familie, vrienden en kennissen. De laatste stempel werd gezet en die welverdiende medaille kon eindelijk om de nek. Ook burgemeester Erik van Heijningen en wethouder Dirk-Jan Knol waren aanwezig om de medailles om te hangen bij de wandelaars. Daarnaast was er een gezellig muzikaal ontvangst door OBK Driebruggen.  

Volgend jaar gaan wij weer een nieuwe editie organiseren, met andere routes en hopelijk nóg meer deelnemers. Het organiseren van de Avond4daagse kan alleen niet zonder de hulp van vrijwilligers. Zou jij het leuk vinden om volgend jaar mee te denken? Bijvoorbeeld over de routes, sponsoring, promotie of iets anders? Laat het ons weten via a4d@senw-br.nl . Voor dit jaar willen wij alle vrijwilligers, sponsoren en wandelaars bedanken voor hun inzet. Tot volgend jaar!

© Digitale Bodegraafse Krant

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter