4e Bodegraafse Maestro op zaterdag 11 juni 2022

Op het Raadhuisplein gaat op zaterdag 11 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de vierde keer nemen inwoners van Bodegraven zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2022. Vorig jaar was Esther van Lunteren de winnaar van de trofee.

Saskia van den Akker, Jan Oostveen, Marlies Donker, Monique Jonker, Martina Bloemzaad, Annemiek Oskam, Arjan Griffioen en Arjan de Knikker zijn de kandidaten die gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwman zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s introduceren.

Winnaar Bodegraafse Maestro 2019 Esther van Lunteren

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. In de finale komt “Lord of the Dance” op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan alle drie hetzelfde werk.

Tijdens de pauze tussen de wedstrijd en de finale heeft het FPO een verrassing voor het publiek. In 2020 zou het 25e Streekfestival in het Evertshuis plaatsvinden maar dat kon door corona niet doorgaan. De editie van 2021 werd toen het 25e festival maar, wederom door corona, was het toen niet mogelijk om iets extra’s ter gelegenheid van het jubileum te organiseren. Gelukkig kon, net voor de lockdown eind 2021, het festival met enige aanpassingen wel doorgaan.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn we op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseren we in 2022 de 4e Bodegraafse en 6e Alphense Maestro en hebben samen met Van der Vlugt & Co in het Evertshuis een voorstelling met het thema bevrijding gegeven.

Voor de Bodegraafse Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Rotary Bodegraven, de culturele commissie en Garage Van der Hee uit Zwammerdam

Voor meer informatie over het evenement en het FPO kunt u de facebookpagina Bodegraafse Maestro en www.fanfarepromotieorkest.nl bezoeken of een mail sturen naar streekfestival@gmail.com

Bodegraafse Maestro 2019

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter