Meepuzzelen voor nieuwe natuur in Zuid-Holland

Het Zuid-Hollands Landschap is een organisatie die al sinds 1934 natuurgebieden in de provincie beschermt. Op dit moment gebeurt dit op 120 plekken. Door gebieden aan te kopen is het de afgelopen jaren gelukt om mooie nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen, zoals de Crezéepolder bij Ridderkerk. Dat gebeurt dankzij de bijdragen van donateurs. Zij vormen een belangrijk puzzelstuk in de financiering van nieuwe natuurgebieden..

De natuur in Zuid-Holland is behoorlijk versnipperd en ligt bovendien ver onder het landelijke gemiddelde. Per inwoner is er slechts 53 m2 groen, tegenover een landelijk gemiddelde van 281 m2. Volgens de stichting is meer ruimte voor natuur een keuze. Bovendien is rijke natuur in de nabijheid van drukke steden, havens en industrie al lang niet meer vanzelfsprekend.

De stichting roept dan ook op om actief mee te helpen bij het aankopen van nieuwe gebieden.

Meer informatie is te vinden op: Zuid-Hollands Landschap | Ontdek de natuur dichtbij (zuidhollandslandschap.nl)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter