Marijn Meijer schaakkampioen

Marijn Meijer slaagde er in de laatste ronde van het, door Corona perikelen soms verstoord, schaakseizoen in om de titel te grijpen. Gertjan Stolwijk had ook nog een kans op het kampioenschap.

Hij moest dan wel in de laatste rond winnen en hopen op verlies van Marijn. Gertjan probeerde er fors tegenaan te gaan met een offer, maar dat leverde alleen problemen op. Zijn tegenstander, Tobias Folsche, hield het hoofd koel en won uiteindelijke de partij. Dat leverde hem ook nog eens een tweede plaats. Als derde eindigde Piet van der Zee. Gertjan, die lang kans op de titel had, werd vierde. Maar alle lof dat hij voor de titel streed en het risico nam om een paar plaatsen te verliezen. Volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen.

Het schaakseizoen eindigt op 13 juni met een snelschaaktoernooi. Er wordt een nieuwe start gemaakt in september. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter