Leerlingen Regenboog wandelen 6 km met 7 liter water

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van De Regenboog in Reeuwijk-Brug gingen vandaag op pad om 6 kilometer te lopen met 7 liter water in hun rugzak. De tocht maakt onderdeel van het programma ‘Wandelen voor water’. De kinderen konden zich laten sponsoren door familie, ouders, buren, vrienden en iedereen die maar mee wilde doen. Uiteindelijk was het doel om geld op te halen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden en tegelijkertijd om te ervaren hoe het voelt om iedere dag 6 kilometer te moeten afleggen om schoon water te kunnen halen.

Voor leeftijdsgenootjes
Het geld dat wordt opgehaald door de leerlingen van de Regenboog gaat naar verschillende waterprojecten in ontwikkelingslanden. Zo zorgt bijvoorbeeld ontwikkelingsorganisatie Simavi samen met lokale partners voor water- en toiletvoorzieningen op scholen, plus dat er aandacht is voor kennis op het gebied van water, sanitatie en hygiëne.Wereldwijd toegang hebben tot veilig water, een basisrecht voor iedereen.

Voor meer informatie of een donatie kun je hier terecht.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter