Feest van de geest Groene Hart 2022 is opgestart

Feest van de Geest is een landelijk project voor de ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen. Het wordt in verschillende regio’s van Nederland georganiseerd, en dit jaar voor de 4de  keer ook in het Groene Hart. 

Vijftien kunstenaars exposeren een speciaal werk in een  kerk/gebouw in het Groene Hart. Een kunstwerk gemaakt met inspiratie vanuit het Pinksterfeest en de uitstraling van het kerk/gebouw, in het thema “In Vuur en Vlam”. De werken variëren van schilderijen, beeldhouwwerk, glas sculpturen en andere kunstwerken, gemaakt met behulp van verschillende materialen, nieuw maar ook van restmateriaal. Laat u verrassen en bezoek een van de kerken.   

Beeldhouwwerk uit hout gemaakt door Jan Mostert, te zien in de Oudhoornsekerk te Alphen a/d Rijn


De 15 kerken in Alphen, Woerden, Bodegraven, Oudewater, Koudekerk, Haastrecht en Montfoort zijn nog geopend op Eerste en tweede Pinksterdag (5 en 6 juni)  U bent van harte welkom (13.00-17.00 uur)

Kijk voor adressen en meer informatie op www.feestvandegeest-groenehart.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter