Klimaatwinkel

Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Een meet-up over ruilen en delen, dat is de volgende seizoensactie van mijnklimaatpartij, op 4 juni van half 11 tot 12 uur, op een passende plaats – op het pleintje voor de bibliotheek in Bodegraven.

“Een bibliotheek is een heel vertrouwd beeld van ruilen en delen, waardoor er minder spullen nodig zijn, er minder gemaakt hoeft te worden, minder produktie, minder grondstoffen, dus beter voor het klimaat”, aldus Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up groep ruilen en delen. 

Ruilen met elkaar
Iedereen is uitgenodigd om naar de meet-up te komen, met ook de vraag zelf iets mee te nemen om daar met de anderen te ruilen. De ideeën tuimelen al over elkaar heen in de voorbereidingsgroep, die vooral bedacht is door de jongeren die bij #mijnklimaatpartij meedoen. Van hergebruik van gereedschap en kleding tot een “zaden-bieb” zoals in Mechelen, waar mensen ook zaden en stekjes uit de tuin ruilen. Voor heel veel hergebruik bestaan ook al aantrekkelijke websites, waarvan Marktplaats uiteraard de bekendste is.

Klimaatwinkel
Ook de kringloopwinkels uit de gemeente zijn bij de voorbereiding van de meet-up betrokken. Voorzitter Matthja Sterk: “We kunnen heel veel nieuwe dingen bedenken, maar misschien moeten we vooral bekender maken waar mensen voor ruilen en delen naartoe kunnen. Dat kan via de krant, via social media, maar misschien ook wel met een klimaatwinkel in het centrum van Bodegraven, waar we in de etalage veel informatie kunnen bieden”.

Midden in de Brugstraat, komt hier de Klimaatwinkel??

Doe mee met meet-up ruilen en delen
Mijnklimaatpartij organiseert 8 jaar lang ieder seizoen een meet-up, met de inzet de opwarming van de aarde te beperken. De nadruk ligt op wat mensen en bedrijven zelf kunnen doen, op een eenvoudige en leuke manier, die soms juist ook geld bespaart. Ruilen en delen past daar heel goed bij. Er sluiten steeds mensen aan bij dit initiatief om het mee uit te voeren. Wie dat ook wil doen kan zich daarvoor aanmelden bij voorzitter Matthja Sterk, of via info@mijnklimaatpartij.nl. Meer informatie is er ook op de website www.mijnklimaatpartij.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter