Bijzonder concert 10 Juni in Sluipwijkse kerk

Op 10 juni om 20.00 uur in de Sluipwijkse kerk in Sluipwijk wordt een anderhalf uur durend concert (incl pauze) verzorgd door organist Bas Koster[1] en blokfluitiste Saskia Teunisse[2].

Het is de eerst keer na de Corona periode dat er weer een concert is in de Sluipwijkse kerk. Het concert bevat werken met veel vroege Italiaanse barok (Frescobaldi en tijdgenoten), Sweelinck, van Eyck en van Wassenaer. Die laatste is van wat later datum dan 1672, maar wel Nederlands.

Organist Bas Koster
Bas Koster is begonnen met muzieklessen bij Arie Burggraaf. Orgel- en improvisatielessen werden voortgezet bij Gerben Mourik in Oudewater welke hem ook voorbereidt op het conservatorium.
Vanaf 2013 studeerde Bas hoofdvak orgel aan het Fontys AMPA in Tilburg. In 2019 rondde Bas zijn studie af met een eindexamen recital in de St. Janskerk in Gouda. 

In 2017 startte Bas met het volgen van de kerk muziekopleiding in Rotterdam.
Deze opleiding rondde Bas met succes af in 2020. Bas is sinds 2010 organist van de Protestantse Gemeente Gouda waar hij voornamelijk diensten speelt in de Westerkerk. In 2011 volgde de benoeming tot organist van de Hervormde Gemeente Oudewater-Hekendorp. Vanaf 2019 speelt Bas ook diensten in de Protestantse Gemeente in Zevenhuizen Verder is Bas als organisator betrokken bij de muziekcommissie van Stichting Goudse St. Jan.

Blokfluitiste Saskia Teunisse
Blokfluit Spelen is haar passie en vak. Na haar vwo-opleiding heeft zij hoofdvak blokfluit gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
ze is in in 1995 afgestudeerd en daarna actief als docent en als uitvoerend musicus. Ze maakt graag een combinatie van oude en nieuwe muziek in verschillende stijlen. Juist die afwisseling en de uitdaging van het spelen van nieuwe muziek, maken dat blokfluit spelen altijd boeiend blijft.

De laatste jaren speelt zij op de door Adriana Breukink ontwikkelde Eagle blokfluit en droomfluiten (met name tenor). Deze fluiten hebben een grotere klank en een sterk laag register.

Saskia is als docent verbonden aan de Stichting Muziek Collectief Bodegraven-Reeuwijk en Stichting MOZ-Art Zuidplas. Sinds april 2013 maakt zij deel uit van het Bassano Quartet


[1] U kunt Bas vinden op www.baskoster.nl 

[2] U kunt Saskia vinden op www.saskiateunisse.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter