Snel inzicht krijgen in warmtevraag en besparingsmogelijkheden per wijk of regio

Gemeenten in Zuid-Holland staan voor de uitdaging om de gebouwde omgeving duurzaam te verwarmen. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel warmte er nodig is om de gebouwen in een bepaald gebied te verwarmen én welke temperatuur er nodig is om deze gebouwen te verwarmen.

Deze warmteprofielentool is eerder al door de provincie ontwikkeld en nu uitgebreid met extra functionaliteiten. De tool geeft inzicht in de verwachte vraag en temperatuur die nu nodig is om panden comfortabel te verwarmen, én nadat ze geïsoleerd zijn in lijn met de Standaard voor woningisolatie. Zo kun je meteen zien hoeveel isoleren oplevert. Met het Warmteprofielen-dashboard kun je inzoomen op een RES-regio, gemeente of wijk. In de tool is ook een handleiding opgenomen.

Hier is het Warmteprofiel-dashboard te vinden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter