Op veel plekken in onze gemeente aandacht voor Fairtrade producten

Van 7 t/m 15 mei was het Fairtrade Week, met extra aandacht voor de boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ook in Bodegraven-Reeuwijk ging de Fairtrade Week niet ongezien voorbij.

In diverse supermarkten in onze hele gemeente heeft de Fairtrade groep aandacht gevraagd voor een eerlijke prijs en leefbaar inkomen voor iedereen. In de PLUS in Waarder, de Albert Heijn in Bodegraven, de Coop in Reeuwijk en de Jumbo in Bodegraven kregen onze vrijwilligers een plekje. Met Fairtrade producten uit de winkel konden zij het winkelend publiek laten zien dat het heel goed kan om voor Fairtrade producten te kiezen. Ook wethouder Kees Oskam kwam kijken wat er allemaal te koop is en hij is blij met de aandacht die daaraan gegeven wordt. De gemeente is zelf ook Fairtrade gemeente!

Het was de Fairtrade week waarin landelijk en dus ook in onze gemeente aandacht werd besteed aan de noodzaak om een eerlijke prijs van producten te betalen. Veel mensen kennen Fairtrade producten. Maar door ze vaker te kopen helpt u echt mee om producenten een leefbaar inkomen te garanderen. Dan is kinderarbeid niet meer nodig en kan geld worden besteed aan de voor ons normale zaken zoals gezondheidzorg, scholing en veilige arbeidsomstandigheden. Ook kunnen dan de milieukosten, die worden gemaakt bij het produceren, worden gecompenseerd. Denk aan de verontreiniging van het milieu, maar ook afval en klimaatverandering. Fairtrade kan in grote mate bijdragen aan een meer duurzame wereld, waar ook toekomstige generaties gezond en fijn kunnen leven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter