Het is lekker weer;  tijd om de tuin zomerklaar te maken

We hebben onderhand al een flink aantal zonnige dagen gehad. Hoogste tijd dus om de tuin op te fleuren en zomerklaar te maken. Liefst meteen ook wat klimaatbestendiger.

Wellicht heeft u nog ruimte om extra groen en bloemen toe te voegen? Minder tegels en meer groen maken bovendien onze dorpen klimaatbestendiger. Dit betekent dat we beter bestand zijn tegen hittestress en hoosbuien. Daarnaast zorgt meer groen natuurlijk voor een gezellige en fleurige buurt! Ook profiteren de bijen en andere insecten hiervan.

NK Tegelwippen
Meer groen heeft dus allerlei voordelen, daarom doet gemeente Bodegraven-Reeuwijk ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Op 21 maart is het NK officieel begonnen en sindsdien zijn er in Bodegraven-Reeuwijk al meer dan 3.000 tegels vervangen door groen. Dit betekent dat Bodegraven-Reeuwijk op dit moment op een achtste plek staat in de categorie kleinere gemeenten. Maar we willen natuurlijk meer!

Doet u ook mee? Geef het aantal vervangen tegels door, samen met een foto van het resultaat via de website nk-tegelwippen.nl/meedoen. U kunt tot en met 31 oktober meedoen. Bovendien wint de gemeente die de meeste tegels per 1.000 inwoners vervangt, de prestigieuze Gouden Schep! En bewoners die hun tuin transformeren maken kans op de publieksprijs en mooie prijspakketten.

Subsidie
Omdat de gemeente klimaatbestendiger wil worden, is er een subsidie klimaatadaptatieve maatregelen. De gemeente vergoedt tot € 500 van uw kosten bij het vergroenen van uw tuin of andere klimaatadaptatieve maatregelen. Kijk voor meer informatie op bodegraven-reeuwijk.nl/subsidie-klimaatadaptatie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter