Feest van de geest Groene Hart 2020-2022

Door • Digitale Bodegraafse Krant 

Feest van de Geest is een landelijk project voor de ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen. Het wordt in verschillende regio’s van Nederland georganiseerd, en dit jaar voor de 4de  keer ook in het Groene Hart. 

15 kunstenaars zijn al in 2019 gekoppeld aan een kerk/gebouw in het Groene Hart, zij zijn aan de slag gegaan om een speciaal kunstwerk te maken voor dat gebouw. Een kunstwerk waarbij zij inspiratie kregen vanuit het Pinksterfeest, in het thema “In Vuur en Vlam”   Vanaf Hemelvaart 2020 zouden deze kunstwerken voor publiek te zien zijn. Echter toen kwam Corona!

Inmiddels 2 jaar later hebben de kunstenaars hun werk weer opgepakt en de laatste hand aan hun kunstwerk gelegd. Wij zijn blij te kunnen melden dat de werken vanaf Hemelvaart 2022 eindelijk te zien zijn! De feestelijke opening van het evenement is op dinsdag 24 mei 20.00 uur in de Oudhoornse kerk te Alphen ad Rijn ieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Daarna gaat in 15 kerken in Alphen, Woerden, Bodegraven, Oudewater, Koudekerk, Haastrecht en Montfoort de deuren open op Hemelvaartsdag (26 mei) zondag 29 mei, en op Eerste en tweede Pinksterdag (5 en 6 juni)  U bent van harte welkom (13.00-17.00 uur)

Kijk voor adressen en meer informatie  op  www.feestvandegeest-groenehart.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter