De Berevrouw exposeert in EXPO Hoeve Groenoord K & E

Donderdag 26 mei om 15:30 uur opent de tentoonstelling: Een andere kijk op dieren in Expo Hoeve Groenoord aan Buitenkerk 57 in Bodegraven. De Rotterdamse kunstenares Karin Leening die zichzelf de Berevrouw noemt, exposeert haar schilderijen over de wonderlijke wereld waarin alles mogelijk is! Een leeuwvrouw ontvangt water des levens en een Berevrouw staat onder de douche van levenswater. De kunstenaar toont kleurrijke dierenportretten van een apalcavrouw, een olifantsvrouw, een leeuwvrouw en een girafvrouw.

Er zijn grotere schilderijen te zien van Olifantsvrouwen. De ene Olifantsvrouw omarmt zichzelf en is geworteld, de andere olifantsvrouw overdenkt haar leven plassende op het toilet. De Berevrouw zelf volgde haar kunstacademieopleiding aan de AKI te Enschedé. Ze exposeerde eerder in IJsland (Reykjavik en Akureyri), op meerdere plekken in Nederland en exposeert regelmatig in Rotterdam. Haar animatiefilm over roodkapje en de angsttijger is eveneens te zien op de tentoonstelling. De Berevrouw laat zich inspireren door het expressionisme, spiritualiteit en de natuur.  De kunstenaar wil met haar werk op een fantasierijke manier laten zien dat er vele mogelijkheden in het leven zijn.

Ze speelt met de schoonheid van de onschuld. Een bezoek aan deze ludieke tentoonstelling wordt van harte aanbevolen. U wordt er beslist vrolijk van! Galerie De Expo is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak via  groenord@xs4all.nl /0624250261. De tentoonstelling duurt t/m 14 augustus. Van 9 t/m 17 juni is de Expo gesloten. Extra info over kunst van de Berevrouw vindt u op  www.berevrouw.nl 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter