Podiumplaatsen voor Bodegraafse zwemmers

Dit weekend vond in Dordrecht het 2e deel van de Provinciale Kampioenschappen zwemmen plaats. Bij deze wedstrijd strijden de snelste zwemmers uit de provincie tegen elkaar.

Ook de Bodegraafse zwemmers Donna van der Meer en Maaike Broersma (BZ&PC), Roan van der Weide, Erin de Jong en Tessa de Jong (WIDEX GZC DONK) en Bjorn Rijkaart (WVZ) stonden aan de start van dit kampioenschap.

Naast pr’s voor deze zwemmers behaalden Roan en Bjorn ook meerdere podiumplaatsen. Roan pakte goud op de 100 meter schoolslag en zilver op de 200 meter schoolslag. Bjorn zwom naar zilver op de 50 meter vrije slag en op zowel de 400 meter vrije slag als de 400 meter wisselslag pakte hij brons. Met de estafetteploeg zwom hij naar goud op de 4x 100 meter vrije slag en op de 4x 200 meter vrije slag.

Dit kampioenschap was voor de zwemmers het laatste moment om zich te kunnen plaatsen voor het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) in Amersfoort en het NJK (Nederlandse Junioren Kampioenschappen) die van 10 t/m 12 juni in Eindhoven plaatsvindt. 

Podiumplaatsen voor Bjorn Rijkaart (l) en Roan van der Weide (r)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter