Zorgen Lokaal Liberaal over zwembad de Kuil

Gemeenteraadslid Frank Rijkkaart van Lokaal Liberaal maakt zich zorgen over het zwembad de Kuil in Bodegraven. Het dertien miljoen kostende zwembad is maar liefst twee keer officieel geopend, maar de laatste tijd loopt het een en ander op zijn zachts gezegd niet lekker.

Het beheer van het bad is destijds uitbesteed aan een professionele organisatie, maar het lukt de vrijwilligers van de Fuut in Reeuwijk wel om op tijd het bad vol te krijgen. Het gemeenteraadslid heeft uit de krant moeten vernemen dat de aanvraag bij het waterleidingbedrijf niet tijdig was gedaan en vindt dit op z’n minst slordig.

“Legionella in de leidingen, een bad wat niet tijdig is gevuld, een opening die geen opening was en later toch wel een opening was”, Rijkaart heeft eigenlijk maar een concrete vraag: “Wat is er nu mis”.

Rijkaart kreeg het antwoord dat men stevig baalde en dat een evaluatie volgt. Het bad wordt versneld gevuld en de legionella is verholpen. Vooral dat laatste zal een punt van aandacht moeten zijn in de evaluatie, volgens het gemeenteraadslid. Een bad dat niet op tijd vol is, is een ding, maar een legionella besmetting kan heel ernstig zijn met zelfs een dodelijke afloop. Laten we niet hier de zaken opblazen. Gelukkig is er niets gebeurd, maar het is vanzelfsprekend dat dit gewoon voorkomen moet worden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp