Witte rook in Bodegraven: Formatie afgerond, wethouders bekend

Gisteravond zijn de lokale fracties van CDA, VVD, SGP en D66 tot inhoudelijke overeenstemming gekomen voor de komende bestuursperiode. Het nieuwe college zal op woensdag 1 juni geïnstalleerd worden.

Samen met waarnemend burgemeester Erik van Heijningen, zullen Dirk-Jan Knol, Robin Kersbergen, Jan Leendert van den Heuvel en Elly de Vries het college van burgemeester en wethouders gaan vormen.

Dirk-Jan Knol (CDA) is een ervaren wethouder. Hij zal zich o.a. bezig gaan houden met Ruimtelijke Ordening, wonen, sport en jeugdzorg. Ook Jan Leendert van den Heuvel (SGP) brengt de nodige ervaring met zich mee. Onderwerpen in zijn portefeuille zijn economie, werk & inkomen, schuldhulpverlening en duurzaamheid.

Robin Kersbergen (VVD) was raadslid, fractievoorzitter en lijsttrekker van de lokale VVD. Als wethouder zal hij de portefeuille openbare ruimte oppakken, evenals verkeer & vervoer, klimaatadaptatie, grondzaken, recreatie en toerisme.

D66, die voor het eerst in de historie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderdeel vormt van het college, levert met Elly de Vries ook een frisse wethouder. Onervaren is ze echter zeker niet, de afgelopen acht jaar was ze al fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad. De Vries krijgt in portefeuille o.a. financiën, personeel, onderwijs en cultuur.

Formateur Jan Vergeer (CDA) is enthousiast over het te installeren college. “Met deze kandidaat-wethouders hebben we een prachtige mix aan ervaring en vernieuwing. Ik ben ervan overtuigd dat dit team van wethouders in samenwerking met de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie de uitdagingen die voor ons liggen aan kunnen.”

De komende dagen wordt de laatste hand gelegd aan het coalitieakkoord, die op vrijdag 27 mei verschijnt. Tijdens de installatieraad op 1 juni zal het akkoord symbolisch worden overhandigd aan de burgemeester, als voorzitter van de gemeenteraad.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp