Ontdek de oude Hollandse waterlinie op de fiets!

Op zondag 29 mei kun je op een sportieve manier de geschiedenis beleven van de Oude Hollandse Waterlinie, namelijk op de fiets. De Oude Hollandse Waterlinie Fietstour staat in het teken van het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie.

Om deze historie te vieren organiseert Stichting Oude Hollandse Waterlinie dit jaar allerlei jubileumactiviteiten en evenementen langs de hele linie. Met de start in Reeuwijk, de steunpost achter de linie, sluit deze fietstour daar prachtig op aan.

De start en finish zijn op zondag 29 mei in Reeuwijk. Fietsers kunnen kiezen tussen een route van 35 of 60 kilometer, die langs bestaande fietsknooppunten lopen. De fietstour is geschikt voor recreatieve fietsers, jong én oud. Doe dus gerust mee op een stadsfiets, toerfiets, handbike, of e-bike. De routes voeren je door een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met molens, gemalen, bruggen, sluizen, waterkeringen en vestingsteden die nog steeds herinneren aan de Oude Hollandse Waterlinie van 1672 die destijds werd ingezet om de vijandige Franse opmars een halt toe te roepen.

De Oude Hollandse Waterlinie Fietstour draait om veel meer dan het fietsen van een mooie route. Er zijn diverse bezienswaardigheden en activiteiten in het programma opgenomen. Wat dacht je van een bezoek aan het Streekmuseum Reeuwijk of een koffiepauze bij Museum & Proeverij De Koffietuin waar zelf koffie gebrand wordt? Stop ook zeker even bij Kasteel Woerden waar een gids voor je klaarstaat en kom er bij Kaasboerderij Doruvael achter hoe kaas wordt gemaakt!

De Oude Hollandse Waterlinie Fietstour heeft als doel om op een leuke en sportieve manier de geschiedenis bij te brengen en te genieten van het schitterende waterlinielandschap. Jong én oud nodigen wij daarom uit zich in te schrijven voor dit bijzondere evenement. Evenementenbureau Central Events organiseert de Oude Hollandse Waterlinie Fietstour in samenwerking met de Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

Fiets je mee?
Je kunt op zondag 29 mei vanuit twee verschillende locaties langs de Oude Hollandse Waterlinie fietsen: Reeuwijk of Gorinchem. Meer informatie of direct inschrijven? Neem dan een kijkje op de website www.oudehollandsewaterliniefietstour.nl

Reeuwijk: startlocatie restaurant ‘t Vaantje
Net buiten de gemeentegrens van Gouda bevindt zich restaurant ‘t Vaantje. Met zijn prachtige ligging aan de Reeuwijkse plassen en een heerlijk buitenterras met uitzicht is dit het ideale begin en eindpunt van een lekker dagje fietsen. Vandaar dat de fietstochten vanuit Gouda-Reeuwijk hier zullen starten en finishen. Parkeren kan verderop bij de parkeerplaats aan het Kale Jonkerpad. Vanaf hier is het ongeveer 3 minuten fietsen naar de startlocatie. Het is niet mogelijk om bij ‘t Vaantje zelf te parkeren.

Adres: Korssendijk 32, 2811 HK  Reeuwijk
Parkeren:  Kale jonkerpad 3, 2805 LD  Gouda

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter