De zoektocht naar de burgemeester van de liefde

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is op zoek naar twee bijzondere functionarissen. Natuurlijk in eerste plaats een nieuwe burgemeester. Na het vertrek van onze vorige burgemeester Christiaan van der Kamp besloot de Commissaris van de Koning dat een zoektocht naar een nieuwe burgervader of -moeder op een ongelukkig moment kwam, vlak voor de verkiezingen. Een nieuw gemeenteraad na de verkiezingen zou wellicht nieuwe politieke verhoudingen betekenen en omdat onze lokale volksvertegenwoordiging nu eenmaal een belangrijke invloed heeft op wie de komende zes jaar boegbeeld van de gemeente is, leek het voor de hand te liggen hier even op wachten.

Dit keer mogen inwoners meedenken voor wat betreft de profielschets en worden we sinds gisteren uitgenodigd een korte enquête in te vullen. Het aantal vragen is wellicht wat weinig en het had allemaal iets dynamischer en verfrissender kunnen zijn. Het blijft nu toch een beetje ‘out of the box in the box denken’

Het ligt nogal voor de hand dat we op zoek zijn naar een verbindend, doorgewinterde bestuurder die de boel hier weer een beetje op de rails weet te krijgen én het gezicht van Bodegraven-Reeuwijk in de regio beter op de kaart krijgt. Was het niet leuker geweest om ook categorieën zoals als creatief, verfrissend, dynamisch, leeftijd, man of vrouw en misschien zelfs hobby’s toe te voegen? Waarom niet?. Uiteindelijk zoeken we toch vooral een ‘mensen mens’. De belangrijkste eigenschap van een burgemeester die waakt over zijn inwoners.

Ambassadeur
En dan is er nog die andere belangrijke vacature die op dit moment openstaat in onze gemeente, trouwambtenaar. Maandag 30 mei mag iedereen die gelooft in de liefde zich komen presenteren op het gemeentehuis. Een niet te onderschatten functie die naast een wettelijke ook een heel belangrijke rol heeft op wat voor veel mensen vaak een van de belangrijkste dag in het leven is.

Waarschijnlijk is het geen duur adviesbureau dat deze laatste vacature begeleidt. Er wordt gewoon gezocht naar een ambassadeur voor de liefde’. Even simpel en tegelijk zegt het alles.

Misschien is dat wel het geheim voor een geslaagde zoektocht voor die nieuwe burgemeester. Gewoon zoeken naar een ambassadeur van verbinding, openheid en liefde. Een dynamisch mens, die kan luisteren naar waar de inwoner zich druk over maakt. Die eens echt boven de politiek durft te staan en die vooral alle inwoners uit alle dorpen het gevoel geeft dat we samen in een hele mooie gemeente wonen. Waar we zuinig op moeten zijn. Weliswaar met hele grote problemen, maar daar kunnen we met elkaar – als we willen – wel uitkomen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter