Complotdenkers moeten 215.000 euro schadevergoeding betalen aan de gemeente

De rechtbank in Den Haag heeft drie complotdenkers veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 215.000 euro. Wouter Raatgever, Joost Knevel en Micha Kat, die alle drie vastzitten wegens het online verspreidden van verhalen over een satanistisch pedonetwerk. 

Knevel, die in Bodegraven opgroeide is ervan overtuigd dat hij in zijn kinderjaren getuige was van satanistische kindermoorden en misbruikt is door RIVM-baas Jaap van Dissel en een Bodegraafse huisarts.  Op de begraafplaats zouden volgens Knevel slachtoffers van deze kindermoorden liggen. Dit ongefundeerde verhaal is verspreid in video’s op het onlineplatform Red Pill Journal. Tientallen complotdenkers kwamen naar de begraafplaats om bloemen te leggen op o.a. kindergraven wegens de kindermoorden. Ook het gemeentehuis was beklad. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter