Volop aandacht voor inbraakpreventie

Volgende maand, op 15 juni 2022, vindt de European Focus Day plaats. Op deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan woninginbraken. In Nederland zijn doorlopend campagnes om inbraken te voorkomen. Neem nu benodigde maatregelen, zodat uw woning direct beter beveiligd is en u zich ook geruster kunt voelen.

Jaarlijks worden in Nederland zo’n 30.000 woningbraken gepleegd. Politie en justitie doen er alles aan om dit te voorkomen. Met de juiste preventiemaatregelen kunt u ook uzelf beschermen tegen diefstal of inbraak door bijvoorbeeld de deur altijd op slot te doen. Er wordt het meest ingebroken via de achterdeur, keukenraam en voordeur. Zorg daarom voor goede sloten.

Voorkom een woninginbraak. Doe als u het huis uit gaat altijd uw ramen dicht. En de deur op slot. Laat ’s avonds licht branden als u weg bent, bijvoorbeeld met tijd- of schemerschakelaars. Gebruik ook goedgekeurde sloten. Deze herkent u aan het SKG®-logo met sterren. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.

Kijk voor meer informatie en preventietips op maakhetzeniettemakkelijk.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter